RAKKAUDESTA TAITEESEEN

Transmeri tukee yhteiskuntaa monella eri tavalla, joista tärkein on osallistumisemme Didrichsenin taidesäätiön toimintaan. Didrichsenin taidemuseo on jo useana vuonna kuulunut kymmenen suosituimman taidemuseon joukkoon Suomessa.

Transmerin perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja, tanskalaissyntyinen Gunnar Didrichsen, avioitui Marie-Louise Granfeltin kanssa vuonna 1939. Taide oli alusta saakka heidän yhteinen rakkautensa, jonka hedelmänä syntyi Didrichsenin taidemuseo Helsingin Kuusisaareen.

 

Kansallisesta kansainväliseen

Aviopari hankki kaikki museon taideteokset yhteistuumin: niiden tuli miellyttää molempia. Kokoelmaan kuuluu suomalaista kuvataidetta 1900-luvulta, mm. Gallen-Kallela, Cawén, Schjerfbeck, Särestöniemi, Linnovaara, Hiltunen ja Pullinen. Kansainvälisistä taiteilijoista mainittakoon Picasso, Kandinsky, Miró, Léger, Moore, Giacometti ja Arp.

Nyt säätiö on toisen sukupolven hoidossa. Toiminnan johtoajatus on edelleen Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin näkemys: ”Haluamme, että pienestä museostamme tulisi kaiken kauniin tyyssija: luonnon, arkkitehtuurin, taiteen ja musiikin. Ja että se tuottaisi yhtä paljon iloa museossa kävijöille kuin se on tuottanut meille.”

Didrichsenin taidemuseo

Kuusilahdenkuja 1, 00340 Helsinki
www.didrichsenmuseum.fi

 

Takaisin ylös Oy Transmeri Ab, Linnoitustie 2, Espoo Takaisin ylös