VISIOSTA MENESTYVÄKSI PERHEYRITYKSEKSI

Ensimmäiset pitkäaikaiset päämiessuhteet Transmeri sopi jo vuonna 1931 SC Johnsonin ja 1933 Chanelin kanssa. Nämä sopimukset ovat pitäneet tähän päivään saakka. Yli 80-vuotisen historiansa aikana Transmeri on luonut useita menestystarinoita Suomen markkinoilla: tänäkin päivänä markkinajohtajia ovat mm. Off-karkotteet, Raid-torjunta-aineet, Alpen-myslipatukat ja Glade-ilmanraikastimet.

 

Sukupolvelta toiselle

Tanskalainen liikemies Gunnar Didrichsen perusti Transmerin v. 1928. Tuohon aikaan, kuten yhtiön perustaja itse kuvasi, ”Suomi oli vain valkoinen alue kartalla”, mutta maailmaa kiertänyt ja Euroopassa kouluttautunut visionääri näki alueella menestymisen mahdollisuuksia ja päätti aloittaa liiketoiminnan.

Gunnar Didrichsen toimi Transmerin toimitusjohtajana 60 vuotta, yhtiön perustamisesta vuoteen 1988 saakka. Gunnarin jäätyä pitkän ja menestyksekkään uran jälkeen sivuun toimitusjohtajan paikalta hänen poikansa Jon Didrichsen jatkoi isänsä jalanjäljillä työskennellen yrityksen toimitusjohtana vuosina 1988-2009.

Gunnar Didrichsenin aloittamaa elämäntyötä jatkavat kaikki hänen neljä lastaan perheineen. Transmeri ei ole vain yritys tai työpaikka: se on Didrichsenien toinen perhe, jonka tulevaisuuteen kaikki perheenjäsenet ovat vaikuttamassa. Didrichsenin perheen kuopus ja ainoa tytär, Ann Marie Didrichsen, toimi Transmerin toimitusjohtajana 2009-2013. Kolmatta sukupolvea perehdytetään perhettä yhdistävän liiketoiminnan jatkamiseen ja vastuullisiksi omistajiksi.

 

Kulttuuritarjontaa vuodesta 1965 lähtien

Transmerin perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja, tanskalaissyntyinen Gunnar Didrichsen, avioitui Marie-Louise Granfeltin kanssa vuonna 1939. Taide oli alusta saakka heidän yhteinen rakkautensa, jonka hedelmänä syntyi Didrichsenin taidemuseo Helsingin Kuusisaareen.

Didrichsenin taidemuseo avasi ovensa yleisölle syyskuussa vuonna 1965. Museo on viime vuosien aikana toistuvasti ollut maamme kymmenen suosituimman taidemuseon joukossa.

 

Takaisin ylös Oy Transmeri Ab, Linnoitustie 2, Espoo Takaisin ylös